Obračun mafije na ulicama Napulja, građani u strahu

Serija od šest ubistava dogodila se u Napulju između četvrtka i subote, a građani strahuju da će doći do novog obračuna mafije.

Štampa navodi da takva učestalost ubistava nije viđena više od deset godina.

Juče u zoru je muškarac (29) izrešetan u kafiću pored obale. Nekoliko sati kasnije jedan čovek (44) i njegov nećak (23) su ubijeni rafalom iz automatskog oružja dok su se na prometnoj ulici u predgrađu Napulja vozili na motoru.

Preduzetnik (72) je u četvrtak pronađen mrtav u automobilu, dok su još jedan čovek (50) i njegov sin (30) ubijeni pred desetak svedoka ispred prodavnice duvana.

Mediji nazivaju situaciju "pravim pokoljem", koji se poklapa sa načinom delovanja napolitanske mafije Kamora, i navode da tolika učestalost likvidacija nije viđena od 2004.

Istraga još uvek nije otkrila vezu između ubistava iako su sve žrtve bile povezane sa raznim klanovima Kamore, a u slučaju čoveka ubijenog u kafiću ubistvo se objašnjava tučom od prethodnog dana.

Gradonačelnik Luiđi de Mađistris je osudio nedostatak volje države da pomogne Napulju u borbi protiv mafije.

"Oružje ne uzimaju gradonačelnici i sveštenici nego policija koja u Napulju radi dobro i mnogo se žrtvuje", rekao je De Mađistris i dodao da od vlade obećana pomoć nikada nije stigla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet