Preminuo Konstandinos Micotakis

Bivši grčki premijer Konstandinos Micotakis umro je jutros u 99. godini, saopšila je njegova porodica.
Micotakis je "umro u jedan čas posle ponoći, okružen ljudima koji su ga voleli i onima koje je on voleo", navodi se u saopštenju.
 
Rođen 1918. godine, Micotakis se povukao iz politike 2004. godine. Bio je političar sa najdužnim parlamentarnim stažom u Grčkoj.
 
Micotakis je bio na čelu grčke vlade od 1990. do 1993. godine. Bio je poslanik od 1946. godine, osim za vreme i neposredno nakon perioda vojne hunte od 1967. do 1974. godine.
 
Konstandinos Micotakis je kratko živeo u egzilu u Francuskoj, posle hapšenja tokom dikatature. U Grčku se vratio u vreme obnove demokratije 1974. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.