Rusija: Dobro razmislite pre nego što otputujete u Crnu Goru

Ministarstvo inostranih poslova Rusije savetuje ruskim državljanima da dobro razmisle pre nego što otputuju u Crnu Goru, rekla je portparolka Marija Zaharova.
Rusija: Dobro razmislite pre nego što otputujete u Crnu Goru
Foto: Pixabay
Kako je navela, rusko ministarstvo je objavilo taj savet, budući da u Crnoj Gori vlada sve veća antiruska histerija.
 
Kako je rekla Zaharova, tvrdnje zvanične Podgorice da je Moskva navodno učestvovala u pokušaju organizacije državnog prevrata u Crnoj Gori su klasičan primer dezinformacije sa namerom da se ocrni Rusija, piše "Sputnjik".
 
"Rusija je u više navrata govorila da ni na koji način nije povezana sa bilo kakvim pokušajima organizacije bespravnih radnji u Crnoj Gori. Smatramo da su tvrdnje Podgorice čista izmišljotina kako bi se ocrnila Rusija, da se našteluje javno mnjenje građana Crne Gore da bi zauzeli stavove protiv bratskog ruskog naroda, ali i da se prikriju antidemokratske metode ulaska Crne Gore u sastav NATO-a", navodi se u saopštenju Zaharove. 
 
Nešto ranije je Zaharova izjavila i da tvrdnje ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanović o navodnom mešanju Rusije u unutrašnje stvari te zemlje imaju za cilj pravdanje pred sopstvenim građanima zbog ulaska u NATO. 
 
Kako je navela, medijsko praćenje članstva Crne Gore u NATO zasnovano na "špijunomaniji" i potrebi zaštite od virtuelnog neprijatelja. 
 
Prethodno je Darmanović izjavio da je Moskva pokušavala da spreči ulazak Crne Gore u NATO.
  • JA

    30.05.2017 19:36
    Kakvi su pacenici ovi rusi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.