Zagreb: Građani ne daju Trg maršala Tita

Nekolio stotina građana okupilo se na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kako bi poslali poruku da se tom trgu ne sme menjati ime.

Organizatori skupa, Antifašistička liga Hrvatske i još nekoliko udruženja civilnog društva, istakli su da je Tito jedan od poslednjih simbola pobede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svetskom ratu.

Na skupu je bio i predsednik SDP-a Davor Bernardić, koji je rekao da je Hrvatska snažno utemeljena na antifašizmu i da tu ne sme biti nikakvih sumnji. On je međutim dodao da Hrvatska trenutno ima više problema od promene imena trga, prenosi Jutarnji list.

- Verujem da svi znamo danas da postoje linije s kojih se ne ide i postoje crte s kojih se ne uzmiče. Ta je crta ovaj Trg koji ime maršala Tita nosi to ime 71 godinu i nosiće ga barem još 10 puta toliko - rekla je pozorišna rediteljka Snježana Banović.

  • Mlada vojvođanka

    24.06.2017 06:00
    Stasala generacija mega-giga-singa-fon-bljuc obrazovanih - hvala svevišnjem još nam je divno, kako će tek biti ljudima za 25 godina(ako ne bude III svetske vojne) mila moja majko!
  • Vrabac Podunavac

    23.06.2017 20:13
    Sila jaka
    "Nekoliko stotina građana" - čitaj: šačica jugonostalgičarsko-sorosoidnih daveža...
  • Indijanac

    23.06.2017 17:37
    @Kraljevic
    Slažem se sa Skojevcem u fulu, ali evo Kraljeviću i jednog malog dodatka: potražite svedočenja građana Vojvodine kojima je oduzimana zemlja nakon 1919. godine. Podsetiću vas, to je radio NJKV Ujedinitelj Acika Karađorđević. Otud i ova anegdota:
    Posle Velikog rata dođe kralj Aleksandar u jedno selo u Vojvodini. Poređali se najbolji domaćini da ga dočekaju, uglavnom stariji. Rukuje se sa njima kralj i jednog upita: "Pa, kako vam je u novoj državi?" Odgovori mu deda: "Fala na pitanju, nije loše, al' za vakta vašeg pokojnog oca Franje-Josipa bilo je bolje!".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet