Stvoren novi desničarski savez u Mađarskoj za "etničku samoodbranu"

Tri male desničarske grupe u Mađarskoj formirale su savez u cilju borbe protiv liberalizma, za koji smatraju da je Evropu učinio "nepogodnom za život i neodbranjivom".
Oko 300 podržavalaca prisustvovalo je događaju na kojem je predstavljan savez "Sila i odlučnost" (Force and Determination), a organizatori su naveli da predstavljanju "belog evropskog čoveka" i da žele da šire ideju "etničke samoodbrane" u jeku imigracije i sve veće populacije Roma u Mađarskoj.
 
Govornici na skupu u mestu Večeš, na obodu Budimpešte, rekli su da nameravaju da uspostave "novo desno krilo" i da se bore protiv političke korektnosti.
 
Oni su takođe kritikovali Paradu ponosa koja je u subotu održana u Budimpešti.
 
Iako je za sada taj savez marginalan, napori koje ekstremno desničarska partija Jobik (Jobbik) ulaže u privlačenje umerenih glasača mogla bi da ostavi prostor za rast ekstremističkih organizacija kao što je "Sila i odlučnost", ocenila je agencija AP.
  • dzoni

    09.07.2017 12:10
    @Huncut

    Pa neće biti baš tako,od svi nabrojanih samo se skinjare iz Obraza mogu svrstati u istu kategoriju,čak ni Naši a o Dverima da ne pričam oni su kamilica za ove.
  • Huncut

    09.07.2017 11:23
    cc
    Isto ko i kod nas srbska cast,1389,dveri,obraz itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet