Hrvatska: Država plaća pola kredita za stan

Zakon o subvencionisanju stambenih kredita u Hrvatskoj juče je stupio na snagu.
Hrvatska: Država plaća pola kredita za stan
Foto: Pixabay

Država će četiri godine plaćati pola rate kredita za kupovinu prvog stana ili kuće. Zakonom se omogućava kupovina novih, ali i polovnih stanova i kuća vrednosti do 1.500 evra po kvadratnom metru, pri čemu država sufinansira kredit koji ne premašuje 100.000 evra.

Nekretnina može biti i skuplja, ali ostatak se neće subvencionisati.

Ukoliko porodica od dana stupanja zakona na snagu pa kroz prve četiri godine otplate kredita dobije i prinovu, odnosno usvoji dete, subvencija se nastavlja kroz još dve godine.

Subvencionisaće se kupovina stanova i kuća, odnosno gradnja kuća ne samo u gradovima, već i u manjim sredinama, budući da je novogradnju uglavnom moguće pronaći u većim gradovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.