Bivšem brazilskom predsedniku blokirana imovina

Bivšem brazilskom predsedniku Luisu Inasiju Luli da Silvi blokirani su bankovni računi nakon što je osuđen zbog korupcije, saopštila je kancelarija brazilskog sudije Serđa Mora.
U saopštenju se navodi da je zamrznuta Lulina imovina na četiri računa, u iznosu od 600.000 brazilskih reala (oko 165.000 evra).
 
Moro je sudija koji je prethodno i osudio Lulu da Silvu na devet godina zatvora posle široke istrage o korupciji koja je potresla brazilsku politiku i poslala u zatvor viđenije političare i poslovne ljude.
 
Luli, predsedniku Brazila od 2003. do 2010. godine, Moro je takođe blokirao korišćenje tri stana, zemlje i dva automobila.
 
Istraga o korupciji i preuveličanim cenama ugovora građevinske firme Odebreht i državne naftne kompanije Petrobras postala je najveća istraga o korupciji u istoriji Brazila. Odebreht je priznao da je dao skoro 800 miliona dolara mita širom Latinske Amerike, pa su mnoge okolne zemlje takođe optužile svoje zvaničnike za primanje mita.
 
Lula da Silva negira da je učinio nešto loše, a ostaće na slobodi do odluke o njegovoj žalbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet