Porodica u sladoledu pronašla iglu katetera, sada moraju na testiranja na HIV i hepatitis

Porodica iz Kanade biće podvrgnuta brojnim medicinskim testiranjima u sledećih šest meseci nakon što su u kutiji sladoleda koji su jeli pronašli intravenski kateter.
Slavili su rođenje deteta i već su svi pojeli sladoled iz kutije kada je deda zagrizao iglu katetera. Najpre je mislio kako se radi o ljusci oraha. Ispljunuo je to i tada su ugledali komad katetera na čijem vrhu je bilo nešto tamno, a porodica nije mogla da utvrdi da li je to karamela ili krv.
 
Porodica je potom konsultovala doktora koji ih je uputio u bolnicu na testiranja.
 
Iz kompanije koja je proizvela sladoled su poručili kako su zatražili punu istragu od strane kanadske agencije za inspekciju hrane.
 
Agencija je potvrdila kako istražuje incident i za BBC je izjavila kako pretnje za zdravlje nisu otkrivene u fabrici u kojoj se proizvodi sladoled. 
 
Porodica će morati da se stetira na hepatitis A, B i C i na HIV sledećih šest meseci.
 
Proizvođači sladoleda, kompanija Laiterie de Coaticook, poručila je kako će po posudama utvrditi tačan datum kada je sladoled proizveden i kako će pregledati sigurnosne snimke od tog dana.
 
"Imamo toliko internih kontrola i u kompaniji i u proizvodnji hrane da je ovako nešto u potpunosti nenormalno", izjavio je portparol kompanije za BBC.
 
U utorak su proizvođači sladoleda objavili kako su prva testiranja porodice prošla u redu i kako za sada niko nije zaražen.
  • Deks

    20.07.2017 17:33
    Kao prevenciju članovi porodice trebalo bi da prime lekove za PEP(Post-exposure prophylaxis).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet