Austrijski načelnik Generalštaba: U školama decu pripremati za odbranu

Neophodno je građane pripremati za sve pretnje sa kojima se suočavamo, smatra načelnik Generalštaba austrijske vojske general Otmar Komenda, dodajući da je neophodna sveobuhvatna odbrana zemlje, koja uključuje civilnu, duhovnu i ekonomsku komponentu.
Klimatske promene, terorizam, migracija i ekonomske krize su nove pretnje po civilno stanovništvo, dodao je on.
 
"Priprema za nove pretnje počinje već u školi", istakao je Komenda.
 
Što se sajber rata tiče on je, prema njegovim rečima, praktično svakodnevno u toku. Kada je reč o migraciji uveren je da ćemo se tom temom baviti narednih 20 do 40 godina.
 
"Godine 2015. bio je samo najavni potres", kaže Komenda. Posebni izazov, prema njegovim rečima, je obezbeđivanje osnovnog snabdevanja.
 
"Klimatski uslovi su sve lošiji. Danas smo već sve imali - mraz, nevreme, tornado, sušu. Pretnja nije uvek vojna", objasnio je. On ističe da je veoma bitno da se preduzmu pripreme stanovništva, što počinje od stvaranja zaliha, ali i kroz obuku u školama.
  • Gagarin

    21.07.2017 01:49
    Profesionalna Deformacija
    Jednom davno Geda išo u bijoskop...
    Tužni ruski ratni film ga dirno, svojski...
    Sav uplakan reče ženi: E, to vidiš, da je meni...
    Ratova i vojski!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.