Vatikanske fontane bez vode zbog suše

Vatikan je saopštio da zbog suše u Italiji zatvara sve fontane, uključujući one na Trgu Svetog Petra u Rimu i fontane u vatikanskim baštama.
Radio Vatikan je javio da je ova odluka povezana sa učenjem pape Franje o ekologiji. Papa je osudio praksu razbacivanja i rasipništva, ističući da je voda za piće od vitalnog značaja i za ljude i za prirodu.
 
Meteorolozi tvrde da proleće 2017. godine spada među najsušnija u Italiji u poslednjih 60 godina. Zbog suše postoji opasnost da će u Rimu doći do nestašice vode i već se razmatraju planovi restrikcija, a jedna od mogućih mera je isključenje vode osam sati dnevno.
 
Skoro dve trećine italijanske obradive zemlje pogođeno je sušom, a šteta naneta poljoprivredi iznosi oko dve milijarde evra. Najteže su pogođeni farmeri koji se bave proizvodnjom mleka, kao i oni koji uzgajaju masline, paradajz i grožđe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet