Junker: Stabilnost EU preduslov da Balkan ponovo ne zarati

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je da nije za skori ulazak Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, ali da, zbog stabilnosti regiona, te zemlje moraju da imaju evropsku perspektivu.
"Nisam za skori ulazak Zapadnog Balkana u EU. Ali ako oduzmete evropsku perspektivu, opet ćemo proći što smo iskusili 1990-ih", rekao je Junker.
 
Ako se pak Evropska unija raspada, kako tvrdi predsednik SAD Donald Tramp, Zapadni Balkan će izgubiti evropsku perspektivu, napomenuo je prvi čovek Evropske komisije.
 
"U tom smislu, stabilnost sastava Evropske unije preduslov je da Balkan ponovo ne zarati. Nadam se da Tramp to razume", rekao je Junker. Napomenuo je i da je primetio da Tramp u poslednje vreme nije ponavljao poziv članicama da napuste Evropsku uniju.
  • Rale

    03.08.2017 22:59
    eugen.slavenski@yahoo.com
    Vizionar Aca Supermen tražio datum ulaska u EU, lupao po Briselu i Uniji ko Maksim po diviziji, pa dobio datum neulaska.
  • Jaja i Baja

    03.08.2017 21:58
    @Balkan

    Ko ce tebe tako razumnog i pametnog da primi u tu Jevropu?
  • Balkan

    03.08.2017 19:44
    "Nisam za skori ulazak Zapadnog Balkana u EU. Ali ako oduzmete evropsku perspektivu, opet ćemo proći što smo iskusili 1990-ih", rekao je Junker". Da, naročito je on to prošao i iskusio, kao i njemu slični, kojima je vitlanje oružjem igra iz čiste dosade. Manite se već jednom svi Zapadnog, ili bilo kog Balkana, zagledajte se u svoje dvorište, svoje države, pa prvo u njima napravite reda. Biće nam bolje bez vaše "brige o nama".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.