Post-izborno nasilje u Keniji, 24 mrtvih

Kenijska grupa za ljudska prava je saopštila da je policija ubila 24 ljudi tokom protesta nakon predsedničkih izbora.
Kenijska Nacionalna komisija za ljudska prava je navela da se 17 od tih ubistava odigralo u Najrobiju. Njihov bilans je delimično zasnovan na navodima članova porodice ili zajednica.
 
Kenijska opozicija optužila je danas snage bezbednosti da su ubile više od 100 ljudi, uključujući i decu, u sukobima koji su izbili posle izbora u toj zemlji.
 
Opoziciona koalicija NASA nije pružila nikakve dokaze o iznetoj tvrdnji, a Rojters je do sada potvrdio pogibiju 11 osoba.
 
Komisija koja nadgleda vladine institucije je pozvala najviše zvaničnike da utiču na policiju da prestane da koristi bojevu municiju protiv civila.
 
Protesti su izbili pošto je opozicioni lider Raila Odinga izjavio da su izbori održani u utorak namešteni.
 
Izborna komisija koja je u petak uveče proglasila pobedu predsednika Uhuru Kenijate je odbacila te navode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet