VIDEO: Auto se zaleteo u protivnike nacističkog skupa, jedna osoba nastradala

Jedna osoba je poginula tokom protesta u Šarlotsvilu u Virdžiniji, kada se automobil zaleteo u demonstrante koji su se okupili u znak protesta skupu "Ujedinimo desničare" u tom gradu.

Izbilo je nekoliko incidenata, a jedan od njih je i kada se u jednom momentu auto zaleteo među demonstrante koji su protestovali protiv ovog skupu, na kom su mnogi nosili nacističke zastave. Za sada nema informacija o povređenima ili eventualnim žrtvama ovog napada.

Najmanje sedam osoba je povređeno kada je auto uleteo u ljude, prenosi CNN. Međutim, još nije zvanično potvrđeno kako je jedna osoba izgubila život.

"Policija Šarlotsvila i države Virdžinija su na terenu, gde su prijavljena tri incidenta sa automobilima. Prijavljene su višestruke povrede", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP.

Jedan od svedoka izjavio je da je desetak osoba povređeno u incidentu koji je on nazvao „namernim”, kao i da je jedna devojka zadobila povrede kada se automobil vratio malo unazad i opet udario.
 
Pristalice skupa "Ujedinimo desničarske" nosili su nacističke parole kao što su "krv i tlo", ali i one druge, poput "Rusija je naš prijatelj".
 
"Ono što nas je okupilo ovde jeste to što smo beli, što smo ljudi, i što nećemo biti zamenjeni", rekao je jedan od govornika na skupu.
 
Više fotografija i video materijala sa ovog skupa pogledajte OVDE.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.