Gordan Bakota novi ambasador Hrvatske u Srbiji

Novi ambasador Hrvatske u Srbiji od 1. septembra biće Gordan Bakota, dosadašnji pomoćnik hrvatskog ministra spoljnih poslova.
Predsednica i premijer Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, postigli su dogovor oko imenovanja ambasadora u nekoliko država i prema tom dogovoru odlučeno je da od 1. septembra novi ambasador u Beogradu bude Gordan Bakota, navodi Jutarnji.hr.
 
Kako piše, on u Srbiju dolazi sa mesta pomoćnika ministra spoljnih poslova, a tokom karijere bio je ambasador u Austriji i Turskoj.
 
Osim u Srbiji, imenovani su i novi ambasadori u Francuskoj, Slovačkoj, Indiji, Kataru i Južnoj Koreji.
 
Grabar Kitarović odluku o postavljanju novih hrvatskih ambasadora donela je u dogovoru sa predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem 26. jula.
 
Kako se navodi, Grabar Kitarović je još za vreme vlade Tihomira Oreškovića tražila promene u diplomatiji, a to se nastavilo i sa vladom Andreja Plenkovića, međutim sada su, posle duže vremena, uspeli da se dogovore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet