Tramp objavio karikaturu na kojoj voz udara reportera CNN-a

Američki predsednik Donald Tramp postavio je na Tviteru karikaturu na kojoj voz udara reportera CNN-a, tri dana nakon što je beli rasista automobilom pregazio ženu na okupljanju desničara.

Karikatura, koju je Tramp kasnije povukao, prikazuje novinara CNN-a kako ga gazi "Trampov voz", simbol njegovih pristalica, prenosi BBC.

Tramp je trenutno u Njujorku gde već dva dana traju protesti protiv njegovog dolaska i u znak podrške žrtvama belačkog rasizma.

Portparol Bele kuće rekao je da je karikatura, uz koju stoji natpis "Lažne vesti ne mogu zaustaviti Trampov voz", "objavljena nenamerno i da je "uklonjena čim je uočena".

Tramp se našao na udaru kritika i s leva i s desna nakon subotnjeg desničarskog skupa u Šarlotsvilu u Virdžiniji, na kom je poginula žena. On nije odmah osudio bele rasiste, nego je umesto toga optužio "sve strane" zbog "mržnje, netrpeljivosti i nasilja" u tom gradu.

U ponedeljak je pokušao da pojasni svoj stav, poimence osudivši Kju Kluks Klan i neonaciste. Ali, i tom prilikom se okomio na reportera CNN-a. Kada ga je novinar upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupove, Tramp je odgovorio: "Volim prave vesti, a ne lažne". Upirući prstom na tog dopisnika iz Bele kuće, dodao je: "Ti si lažna vest".

Medije koji po njegovom mišljenju šire tzv. lažne vesti, Tramp često napada na Tviteru na kojem ga prati gotovo 36 miliona ljudi.

  • Cocco

    16.08.2017 12:42
    E tek sada mi ništa nije jasno. Ovde naši na vlasti kažu za SNN (N1) da su strani plaćenici i očima ne mogu da ih vide jer stalno su nešto protiv njih i iznose neke stvari koje se na ostalim našim televizijama nevide! Verovatno su USA plaćenici, jer ko inače ima love da plaća „plaćenike“. A sada SNN napada i Amere. Da neće biti da će Ameri da kažu da su to naši plaćenici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.