Tramp ostao bez glavnog savetnika, Stiva Benona

Stiv Benon, glavni strateg američkog predsednika Donalda Trampa, smenjen je i napustio je svoje radno mesto, prenosi BBC.
Njegov odlazak potvrdila je i portparolka Bele kuće Sara Sanders.
 
Predsednik SAD je doneo odluku o smeni Benona, piše Independent i podseća da se takva odluka i očekivala posle prve provere koju je sproveo šef osoblja Bele kuće Džon Keli, prenosi N1.
 
Predsednik i njemu bliske osobe su "raspravljali kada i kako da otpuste Brenona", piše Njujork Tajms i navodi da Tramp navodno nije mogao da odluči da li da zadrži Brenona "još neko vreme".
 
Benon je bio glavni Trampov savetnik tokom predsedničke kampanje, a smatra se da je on, kao populista, okrenuo Trampa ka jakim nacionalističkim stavovima i oblikova njegove poruke tako da potresu milione Amerikanaca nezadovoljne trenutnim stanjem i svojim položajem.
 
Jedan zvaničnik Trampove administracije rekao je da je Benon podneo ostavku još 7. avgusta, dok je drugi objasnio da se američki predsednik umorio od strateških pristupa svog glavnog savetnika i da je tražio način da ga se reši.
 
Pored toga što je poslednjih meseci bio u lošim odnosima sa samim Trampom, Benon je od početka bio u sukobu sa takozvanim globalističkim krilom u Beloj kući, kojem pripadaju Trampov zet Džerad Kušner i direktor Nacionalnog ekonomskog saveta Geri Kon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet