Smenjena tužiteljka Venecuele pobegla u Kolumbiju

Glavna tužiteljka Venecuele Luisa Ortega Dijas, smenjena odlukom novoizabrane Ustavotvorne skupštine, pobegla je sa suprugom u Kolumbiju dan pošto je Vrhovni sud naredio njegovo hapšenje.
Kolumbijske vlasti potvrdile su da su Ortega i German Ferer sleteli u Bogotu privatnim avionom iz Arube.
 
Ortega i Ferer su dugo bili saveznici socijalističke vlade, ali su se nedavno sukobili s predsednikom Nikolasom Madurom i oboje postali njegovi oštri kritičari.
 
Ustavotvorna skupština je početkom meseca jednoglasno razrešila glavnu tužiteljku i na njeno mesto postavila kandidata lojalnog vladi. Vrhovni sud je u četvrtak izdao nalog za hapšenje Ferera pod optužbom da je učestvovao u iznudjivanju šest miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet