Zvona će zvoniti svaku noć u znak protesta zbog ubijanja dilera

Lider romanokatoličke crkve na Filipinima naredio je svim crkvama da aktiviraju zvona svaku noć naredna tri meseca kako bi podigli uzbunu zbog obnovljene policijske akcije u kojoj je za samo sedam dana ubijeno 80 osoba osumnjičenih za prodaju droge i druge zločine.
Arhiepiskop Sokrat Viljegas je rekao kako će crkvena zvona zvoniti 15 minuta širom severnog distrikta od utorka što je njihov način da "iskažu ljutnju protiv zla".
 
Policija je u Manili i provinciji Bulakan upucala više od 80 osoba, od kojih je većina ubijena u poslednja tri dana. Ovo je najkrvavija akcija koja je sprovedena pod vođstvom predsednika Rodriga Dutertea.
 
Prema podacima Amnesty Internationala, otkako je Duterte započeo rat protiv narkodilera ubijeno je više od 7.000 osoba. Policija tvrdi da ubija samo one koji se opiru hapšenju. 
 
Amnesty International je objavio kako postoji i novčana nagrada i podsticaj za ubistva ovih ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet