Sirijska beba dobila ime Angela Merkel

Izbeglički par iz Sirije svojoj novorođenoj ćerci u Minsteru dao je ime Angela Merkel, preneli su nemački mediji.
Izbeglički par iz Sirije svojoj novorođenoj ćerci u Minsteru dao je ime Angela Merkel, preneli su nemački mediji. Angela Merkel Muhamed rodila se 16. avgusta, objavila je portparolka bolnice Svetog Franciska u Minsteru.
 
Sirijska izbeglička porodica koja trenutno ima petoro dece živi već dve godine u Nemačkoj. Roditelji su detetu dali ime po saveznoj kancelarki u znak zahvalnosti.
 
"Angela je ime, a Merkel srednje ime deteta", rekla je portparolka.
 
Ova beba nije prva rođena u Nemačkoj koja je dobila ime po kancelarki, prenosi Velt. Na primer, izbeglički par u Duizburgu je decembra 2015. isto tako nazvao svoje novorođenče, priseća se portparol Grada Duizburga.
 
Kako se navodi, lokalna vlast tada nije imala nikakvih rezervi u pogledu izbora imena. U principu, prema rečima portparola, sudovi prilikom davanja imena detetu daju široki manevarski prostor. Ključno je da se dete izborom imena ne dovodi u rizik - što nije slučaj sa imenovanjem po kancelarki.
  • ?

    22.08.2017 09:21
    Hebe se njima, cetvoro dece u izbeglistvu a onda idu po 5..... Boze zvuci ludo al bice Srbija jos i spas za jedno 20-30 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet