Migranti najmanje dobrodošli u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj

Island i Novi Zeland su među zemljama koje u najvećoj meri prihvataju migrante, dok su u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj migranti najmanje dobrodošli, pokazalo je istraživanje agencije Galup.
Prema Galupovoj listi, Srbija se nalazi na 135. mestu od 138 zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, a Makedonija je na poslednjem mestu.
 
Učesnicima istraživanja postavljeno je pitanje da li je dobro ili loše da imigranti žive u toj zemlji, budu njihovi susedi ili se venčaju sa nekim od njihovih bliskih rođaka, preneo je "Indipendent".
 
Taj list navodi da se većina zemalja koje su među 10 najlošije rangiranih nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti kojom su migranti ranije prolazili na putu iz Grčke ka Nemačkoj.
 
Većina ispitanika, odnosno 54 odsto, je rekla da je dobro da imigranti žive u njihovoj zemlji, a polovina da bi bilo dobro da im budu susedi. Kako je navedeno, mlađe generacije u većoj meri prihvataju migrante, kao i stanovnici koji žive u urbanim sredinama.
  • Deks

    24.08.2017 08:30
    Ukoliko se radi o pravim izbeglicama koje su pobegle od ratnog sukoba npr. u Siriji ili od političkog progona tada sam za to da i naša zemlja u skladu sa svojim mogućnostima objavi na godišnjem nivou broj takvih lica koje bi mogla da primi. Kada ih primimo njima treba dati status izbeglica ili politički azil i zatim se starati o njima po standardima EU uz nastojanje da bar jedan njihov deo integrišemo u društvo s obzirom da i inače imamo problema sa opadanjem broja stanovnika i natalitetom. Primanje takvih lica trebalo bi da bude isključivo iz trećih zemalja npr. iz Turske ili Jordana koje su prve zemlje utočišta za sirijske izbeglice a nulta tolerancija treba da bude za ona lica koja pokušavaju nasilno i protivzakonito da migriraju preko naše zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet