Rijad preti povodom rezolucije o Jemenu

Saudijska Arabija je zapretila drugim zemljama povodom predložene rezolucije u UN kojom bi bilo omogućeno slanje međunarodnih i nezavisnih istražitelja u Jemen.
Rijad preti povodom rezolucije o Jemenu
Foto: Pixabay
Upućeno pismo pokazuje da je Rijad upozorio da bi usvajanje rezolucije koju su predložile Kanada i Holandija moglo negativno da utiče na trgovinske i diplomatske veze sa Saudijskom Arabijom. Saudijska Arabija i druge arapske države se zalažu za rezoluciju koja bi podržala unutrašnju istragu vlade koju podržava Rijad.
 
Dvoje zapadnih diplomata je potvrdilo da su njihove zemlje dobile saudijsko pismo, dok je saudijski ambasador u Ženevi rekao da ne zna za njegovo postojanje.
 
U Jemenu ratuju međunarodno priznata vlada i šiitski pobunjenici - saveznici bivšeg predsednika Alija Abdulaha Saleha, kojeg podržava Iran. Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija od 26. marta 2015. bombarduje položaje šiitskih pobunjenika. Ta koalicija podržava predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je bio primoran da pobegne iz zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet