Ustaški simbol na bisti Ive Lole Ribara u Zagrebu

Bista narodnog heroja Ive Lole Ribara, koja je pre sedam dana postavljena u zagrebačkom parku Prilaza baruna Filipovića, osvanula je jutros išarana ustaškim simbolima.
Bista je išarana plavim sprejem, a na delu ispod imena i prezimena nacrtano je ustaško slovo "U" sa karakterističnim krstom iznad slova.
 
Postavljanje biste oštro je kritikovao ekstremno desničarski odbornik u Zagrebačkoj skupštini Zlatko Hasanbegović, koji je takvu odluku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića ocenio uzurpatorskim i samovoljnim potezom.
 
Na novopostavljenoj bisti, koja je rad akademskog vajara Koste Angelija Radovanija, ime narodnog heroja je nepravilno napisano i umesto Lola stoji Lolo.
  • AA

    17.10.2017 19:09
    nadimak ne ime
    Majka Antonija mu je dala nadimak Lolo i takav nadimak je imao dok nije dosao studirati u Beograd gde su njegovi beogradski prijatelji to preinačili u Lola.
    Možda je Zagrebu bliži taj prvi nadimak od onog drugog.
  • Prokleti da su

    17.10.2017 15:08
    Prokleti desničari su svuda isti. Da su hrabri preko dana bi izašli antifašistima na crtu a ne noću, verovatno šablonom i sprejom, skriveno da škrabaju svoje simbole...
  • EvoOvako

    17.10.2017 14:46
    Vesti
    Trebaju biti novosti, a ovde ništa novo nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.