Vlada Malte nudi milion evra za informacije o ubici novinarke

Vlada Malte ponudila je nagradu od 1,18 miliona dolara, odnosno milon evra, i punu zaštitu donosiocu informacije o identitetu ubice istraživačke novinare Dafne Karuan Galicije.
Vlada je u današnjem saopštenju nazvala napad bombom na novinarku, koji je izveden 16. oktobra, "slučajem od izuzetnog značaja", prenosi AP, uz napomenu da je ta novinarka izveštavala o korupciji pri čemu nije štedela ni premijera i druge visoke zvaničnike Malte.
 
U saopštenju, malteška vlada ističe da nudi nagradu "bez presedana" svakom ko joj pruži informaciju koja bi dovela do identifikovanja odgovornih za napad, koji je šokirao malu ostrvsku državu članicu EU.
 
I osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponudio je u utorak nagradu u iznosu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica malteške novinarke.
 
Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil.
 
Ona se tokom poslednje dve godine u svojim izveštajima o korupciji fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata procurelih iz interne baze podataka čevrte najveće of šor pravne firme u svetu, "Mosak Fonseka".
  • Posmatrac

    21.10.2017 20:49
    Licemerje
    Kao životni moto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet