Šinzo Abe pred pobedom na izborima, Japan u međuvremenu pogodio supertajfun

Pojedini delovi Japana suočili su se sa tajfunom dok su građani glasali na parlamentarnim izborima.

Zabeleženi su naleti vetra do 232 kilometra na čas.

Više hiljada ljudi širom Japana upozoreno je da se evakuišu, a stotine letova je otkazano pošto se snažan tajfun približio ostrvu Honšu.

Tajfun Lan nalazi se istočno od japanskog grada Okinava i kreće se prema severoistoku zemlje brzinom od 40 kilometara na čas. Lan je oluja četvrte kategorije, saopštila je Meteorološka agencija Japana. Tajfun će se Tokiju približiti u ponedeljak.

Agencija je izdala upozorenja za obilne padavine i poplave za obalu Japana u Tihom okeanu, uključujući i za delove Tokija, uprkos tome što se očekuje da tajfun oslabi na kategoriju tri do nedelje uveče.

Neki delovi Japana su obavili glasanje u subotu, zbog naleta tajfuna.

Vladajuća koalicija premijera Japana Šinza Abea na putu je da ostvari veliku pobedu na parlamentarnim izborima, pokazuju izlazne ankete.

Procenjuje se da će Abeova koalicija, predvođena njegovom Liberalno-demokratskom strankom (LDP) osvojiti 311 od 465 mesta u japanskom parlamentu, a mediji navode da je Abe blizu dvotrećinske većine.

Abe je pre tri nedelje raspustio donji dom parlamenta, očekujući da će njegova Liberalno demokratska partija u ovom trenutku ostvariti dobar rezultat pošto se najveća opoziciona Demokratska partija raspala krajem septembra, a njegov rejting se popravio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet