Voditeljka osuđena na zatvor jer je u emisiji govorila o trudnoći van braka

Egipatska televizijska voditeljka Doa Salah osuđena je na tri godine zatvora zato što je u svojoj emisiji govorila o mogućnosti da žena postane samohrana majka i trudnoći van braka, piše britanski "Gardijan".
Ona je osuđena zbog "povređivanja javne pristojnosti", a i naređeno je da plati i 10.000 egipatskih funti (433 engleske funte) kako bi ostala na slobodi do moguće žalbe na presudu.
 
Kako se navodi, Salahova je morala pred sud nakon žalbe posle njene emisije na privatnoj televiziji An Nahar u julu, tokom koje je pričala o mogućnost da žene budu samohrane majke, navodeći da bi mogle da se udaju samo kako bi zatrudnele i onda se razvedu.
 
Potom je navodno pitala svoju publiku za mišljenje.
 
Seksualni odnosi van braka su zabranjena tema u Egiptu.
  • Lui

    05.11.2017 11:57
    Srbija nije Egipat
    Svaki prostor i svako vreme ima svoje breme.
    Primer: Svojevremeno na istom prostoru, egipatska voditeljka, poznatija kao Kleopatra, nije imala nikakvih problema sa zakonom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet