Najmanje 27 žrtava snažnog tajfuna u Vijetnamu, 22 nestalih

Snažan tajfun koji je pogodio Vijetnam odneo je najmanje 27 života i pričinio veliku materijalnu štetu duž južne i centralne obale te azijske zemlje, saopštili su jutros vijetnamski zvaničnici.
Najmanje 27 žrtava snažnog tajfuna u Vijetnamu, 22 nestalih
Foto: Pixabay
Vlasti su navele da se 22 osobe vode kao nestale nakon naleta tajfuna, uključujući 17 članova posade teretnih brodova koji su potonuli kod obale centralne provincije Bin Din, i dodale da su 74 osobe spasene.
 
Više od 600 kuća je uništeno, a skoro 40.000 je oštećeno kada je tajfun pogodio Vijetnam i uzrokovao nestanak struje u regionu, kazali su zvaničnici.
 
Tajfun "Demri", drugi koji je pogodio Vijetnam u poslednjih mesec dana, pričinio je veliku materijalnu štetu pirinčanim i drugim poljima u toj oblasti. 
 
Oćekuje se da će obilne padavine trajati do utorka, svega nekoliko dana uoči početka istočnoekonomskog samita na kojem će, između ostalih, učestvovati i predsednici SAD, Rusije i Kine, Donald Tramp, Vladimir Putin i Si Đinping.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.