Po novom ruskom zakonu Glas Amerike i Slobodna Evropa su "strani agenti"

Ministarstvo pravde Rusije obavestilo je medijske servise Glas Amerike i rusku verziju Radija Slobodna Evropa da bi novi zakon o "stranim agentima" u medijima mogao da utiče na njih.
Po novom ruskom zakonu Glas Amerike i Slobodna Evropa su "strani agenti"
Foto: Pixabay

Donji dom ruskog parlamenta je preliminarno usvojio zakon kojim se Moskvi daje ovlašćenje da strane medije u Rusiji označi kao "strane agente", koji moraju da daju podatke o tome odakle dobijaju novac i kako ga troše.

Portparol radija Slobodna Evropa kaže da nije upoznat sa ruskim obaveštenjem, dok iz Glasa Amerike niko nije bio dostupan medijima za komentar.

Ministarstvo pravde nije odgovorilo na zahtev redakcije Rojtersa da prokomentariše izjave izvora iz ruskog ministarstva.

  • BB

    16.11.2017 21:48
    Nije mi to struka
    ali sam ovo video. Setao sam po Vasingtonu DC blizu kongresa, (normalno) sve zgrade raznih ministarstava. Kad na jednoj tabla: Glas Amerike.
    Dakle, mislim ja: to je vladina agencija i sigurno nije neutralna. A mi, male mace, nekada davno, verovali, da oni govore istinu.
    Rusi ih bolje razumeju I citaju jer su, u nekim kategorijama, slicni. Mi smo mali. Treba da rastemo.
  • Marko

    16.11.2017 10:21
    Svi ruski mediji su finansirani iz ruskog budžeta i bilo bi pošteno da u kajronu njihovih programa bude obaveštenje da se radi o advertajzingu ruske federacije, umesto da nam preko kablovske puštaju te televizije kao nešto nezavisno i izbalansirano. Malim slovima da piše: pre upotrebe konsultovati se sa svojim lekarom.
  • Zivan

    16.11.2017 08:27
    Odgovor na nedavni potez Vlade SAD kojim je Rusen today označena isto kao " strani agent". Naravno da je ograničavanje medijske slobode u oba slučaja neprihvatljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet