VIDEO: Objavljen snimak bekstva dezertera iz Severne Koreje

Komanda UN pod vođstvom SAD objavila je video-snimak bekstva severnokorejskog dezertera preko granice sa Južnom Korejom.
Na snimku se vidi kako se vojnik velikom brzinom džipom spušta niz put sa tri trake, a potom vozilom sleće s puta, nakon čega ga jure severnokorejski vojnici pucajući u njegovom pravcu, dok on prelazi granicu.
 
Potom južnokorejski vojnici puze do njega i odvlače ga na bezbedno mesto, dok se severnokorejski vojnici okupljaju sa svoje strane granice.
 
Komanda UN saopštila je da je Severna Koreja prekršila sporazum o primirju, kojim je okončan Korejski rat, time što su vojnici te zemlje pucali preko granice i fizički prešli preko nje u poteri za odbeglim vojnikom. Severnokorejski vojnici su tom prilikom ispalili oko 40 metaka, ranivši dezertera.
 
Dezerter je prebačen u bolnicu, gde su mu urađene dve hirurške intervencije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.