Zagrađivanje parkiranog vozila biće krivično delo u Izraelu

Pred izraelskim parlamentom će se naći predlog zakona kojim se predviđa da se zagrađivanje parkiranog vozila drugim automobilom tretira isto kao i vožnja u pijanom stanju u toj zemlji, odnosno kao krivično delo.
"Postojeći saobraćajni zakoni regulišu kretanje vozila, parkiranje i ponašanje pešaka, ali, na primer, ne regulišu dobro oblasti poput parkiranja na privatnim površinama i parkinzima ispred zgrada i drugih zajedničkih objekata", prenose lokalni mediji. 
 
Zbog toga policija i druge službe koje sankcionišu nepropisno parkiranje u Izraelu nemaju jasna ovlašćenja kako da postupe kada je nečije vozilo zagrađeno na takvim površinama. 
 
Upravo ta oblast trebalo bi da bude uređena novim zakonom koji će da spreči bahate vozače da parkiraju gde i kako im padne na pamet, ne vodeći računa od drugim parkiranim automobilima. 
 
"Ova oblast biće regulisana u zakonu kao pretnja po bezbednost, na način da se prekršiocu stavlja na teret da ometa prolaz i kretanje drugim vozilima, za šta policija već ima ovlašćenja da reaguje.
 
Samim zakonom nisu precizirane kazne, ali "Fox News" navodi da bi se u tom slučaju blokiranje parkiranog automobila našlo na listi krivičnih dela za koja je zaprećena kazna zatvora od dve godine.
  • Иван Грозни

    24.11.2017 10:14
    Закон би још требало допунити одредбом о кажњавању оних возача који се на паркингу паркирају на два или више места. То би у сваком случају требало кажњавати оштрије него насилничку вожњу у стању тешког пијанства.
  • Joca

    23.11.2017 15:50
    Uneti u nov zakon
    Ovakva odredba se mora uneti i u nas zakon,kao i to da se zakon o saobracaju primenjuje i u dvoristima visestambenih zgrada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.