Nekoliko hiljada Italijana na ulicama protiv fašizma

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u italijanskom gradu Komu na skupu vladajuće Demokratske partije protiv povratka fašizma.
U tom mestu su desničarski ekstremisti nedavno prekinuli sastanak nevladinih organizacija o smeštaju za migrante, a ranije ove nedelje su pripadnici neofašističke partije napali prostorije jednog liberalnog lista u Rimu.
 
Posleratni italijanski ustav, usvojen nekoliko godina posle pada Musolinija, zabranjuje sve fašističke organizacije. 
 
Navodeći ustav, predsednica parlamenta Laura Boldrini rekla je na skupu da je "dužnost svih demokratskih snaga, civilnog društva, građana" da se suprotstave fašizmu. 
 
Opozicioni populistički Pokret pet zvezdica je odbio učešće na skupu. Oni su prema anketama vodeća partija pred izbore 2018.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet