Preminula najstarija Evropljanka, sa punih 116 godina i 47 dana

Španjolka Ana Vela Rubio, najstarija osoba u Evropi, umrla je u dobi od 116 godina i 47 dana u Domu za stare u Barseloni.
Preminula najstarija Evropljanka, sa punih 116 godina i 47 dana
Foto: Pixabay
Ana Vela Rubio, bivša krojačica, umrla je u petak, a poslednja četiri meseca sa njom je, u istom domu, živela njena 90-godišnja ćerka.
 
Ana Vela Rubio rođena je 29. oktobra 1901. u gradiću blizu Kórdobe, a od 40-tih godina prošlog veka živela je u Kataloniji. Ona je preuzela krunu najstarije Evropljanke, kada je 15. aprila ove godine umrla Italijanka Ema Morano, koja bila stara 117 godina i 137 dana.
 
Smrću Ane Vele Rubio najstarija živa osoba u Evropi postala je još jedna žena s Mediterana, Italijanka Đozepina Projeto, koja ima 115 godina i 200 dana.
 
A najstarija živa osoba na svetu je Japanka Nabi Tadžima, koja ima 117 godina i 134 dana. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.