U delovima Irana zatvorene škole zbog zagađenja vazduha

U Teheranu i drugim delovima Irana zatvorene su škole zbog visokog stepena zagađenosti vazduha.
U delovima Irana zatvorene škole zbog zagađenja vazduha
Foto: Pixabay
Lokalne vlasti saopštile su da će u provinciji Teheran biti zatvorene sve škole, osim u dva grada. U proteklih nekoliko dana velika količina smoga prekrila je iransku prestonicu. 
 
Koncentracija štetnih čestica u vazduhu dostigla je 185 mikrograma po kubnom metru u južnom delu Teherana, a u centralnom delu Teherana jutros je 174 mikrograma. 
 
To je daleko iznad preporučenog maksimuma Svetske zdravstvene organizacije od 25 mikrograma po kubnom metru tokom 24-časovnog perioda. 
 
Vlasti su naredile zatvaranje rudnika i fabrika cementa u provinciji Teheran i pojačana je zabrana saobraćaja u centralnom delu grada.
 
U gradovima Tabriz i Urmija na jugu Irana škole su zatvorene već drugi dan zaredom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet