Evropska komisija danas oduzima Poljskoj pravo glasa u EU?

Evropska komisija mogla bi danas da pokrene proces oduzimanja Poljskoj prava glasa u EU, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog EU zvaničnika.
Evropska komisija danas oduzima Poljskoj pravo glasa u EU?
Foto: Pixabay
Agencija navodi da ova najava stiže u trenutku kada kulminiraju višemesečne napetosti između Brisela i Varšave.
 
Rojters navodi da bi se ovde radilo o potezu bez presedana, u kojem bi Evropska komisija mogla da se pozove na Član 7 Lisabonskog sporazuma EU kako bi kaznila Varšavu zbog kršenja pravila Unije koja se tiču ljudskih prava i demokratskih vrednosti.
 
"Ukoliko poljska vlada ne odloži ove reforme sudstva, nećemo imati drugog izbora osim da pokrenemo Član 7", rekao je zvaničnik EU uoči današnjeg sastanka Evropske komisije, na kojem će jedna od tema biti reforme u Poljskoj.
  • Zivan

    20.12.2017 09:43
    A upravo je Poljska, uprkos proameričke, koja je često i entievropska, poltike, bila miljenik Evropske unije. Unazad četvrt veka samo je u poljoprivedu ove zemlje nepovratno ubačeno oko 58 milijardi evra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.