VIDEO: Vulkan samo što ne eruptira, meštani se vraćaju da gledaju borbe petlova

Najaktivniji vulkan na Filipinama, Majon, izbacio je oblak pepela na visinu od oko tri kilometra, a počeo je i da bljuje lavu do visine od 700 metara, saopštio je filipinski Institut za vulkanologiju i seizmologiju.
Opasnost od erupcije podignuta je na najviši, peti nivo, što znači da se erupcija može dogoditi svakog trenutka. Zbog opasnosti od erupcije, više od 40.000 žitelja je evakuisano iz provincije Albaj, gde se vulkan nalazi.
 
Vlasti, ipak, imaju problem sa žiteljima koji se krišom vaćaju u svoje domove, a ostaju i da gledaju borbe petlova u Santo Domingu, gradu u provinciji u kojoj je Majon, saopštio je provincijski zvaničnik za vanredne situacije Sedrik Daep. On je predložio ukidanje električne energije i pijaće vode, u očajničkom pokušaju da spreči ljude da se vraćaju u zonu opasnosti.
 
Zona opasnosti čini krug od osam kilometara oko vulkana.
 
  • Мунгос

    24.01.2018 00:21
    Мислим да је ово Црвена зона опасности.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet