VIDEO: Predsednik Filipina građanima rekao da ne koriste kondome

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte pozvao je svoje zemljake da odustanu od korišćenja kondoma tokom seksa jer "ne pružaju zadovoljstvo tokom seksualnog odnosa".
Ženama je, pak, predložio da koriste kontracepcijske pilule i hormonske injekcije.
 
Filipini imaju najbrže rastuću epidemiju HIV-a na području Azije i Pacifika, prema prošlogodišnjim podacima Zajedničkog programa Ujedinjenih nacij za HIV/AIDS. Međutim, čini se da 72-godišnji Duterte ne mari previše za to.
 
"Pilule su besplatne. Nemojte koristiti kondome jer nisu dobri za vođenje ljubavi", rekao je Duterte i zatim izveo performans s bombonom zamotanom u papirić. Oponašao je da će je pojesti i objasnio da na isti način deluje i kondom. "Probajte da pojedete bombonu a da je ne otvorite. Isto je i s kondomom", rekao je kontroverzni filipinski predsednik.
 
Naravno, Duterte je naišao na stroge kritike nekih uticajnih osoba i udruženja, među kojima i senatorke Rise Hontiveros. Ona smatra da predsednik misli samo o seksualnom zadovoljstvu.
 
"Predsednik Duterte bi trebalo da prestane sa svojim nepromišljenim, neodgovornim i bezobzirnim izjavama koje štete javnom zdravstvu. Nema ničeg prijatnog u porastu broja slučajeva osoba zaraženih HIV-om u našoj zemlji, kao i maloletničkih trudnoća", oštro je Duterteu odgovorila Hontiveros.
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet