Turska: Tinejdžer se ubio zbog igre "Plavi kit", drugi u bolnici

Tinejdžer od 16 godina iz turskog grada Burse izvršio je samoubistvo navodno zbog onlajn igrice "Plavi kit", javlja Hurijet.
Dečak se, kako navodi list, obesio na fudbalskom igralištu, a tome je prisustvovao njegov drug.
 
Videvši obešenog prijatelja, on se bacio pod kamion, a njegova majka je podelila njegovu fotografiju kako povređen leži u bolnici i upozorila na tragične efekte ove "igrice".
 
"Molim vas da vodite računa o ponašanju vaše dece na internetu", napisala je.
 
Brat dečaka koji se ubio takođe smatra da ova igra stoji u pozadini odluke o samoubistvu.
 
Ovo nije prvi takav slučaj u Turskoj. Hurijet podseća da je jedna porodica u Ankari, u septembru 2017, podnela prijavu, navodeći da je igra odgovorna za samoubistvo njihovog sina.
 
Igra, navodno, funkcioniše po principu ispunjavanja zadataka, koje dodeljuje administrator, a koji iz dana u dan postaju sve ekstremniji. Od dece se traži da urezuju na kožu sliku plavog kita i na kraju - da izvrše samoubistvo.
  • Milna

    22.02.2018 23:27
    Istina
    Ne postoji igra! Fabrikovanje neproverenih vesti!
  • Pitanje

    22.02.2018 20:31
    O ovoj igri se već dugo priča i navode drastični primeri i tragične posledice. Ne mogu verovati da se sve zna, a da niko nigde nije preduzeo ništa da se sve to spreči. U današnje vreme nije nemoguće ući u trag tvorcima i administratorima igre, ili se varam? Pitanje je takođe: da li se sve ovo stvarno dešava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.