Britanskom savetu u Rusiji naređeno da prekine rad

Britanski savet saopštio je danas da mu je rusko Ministarstvo spoljnih poslova naredilo da obustavi aktivnost u Rusiji i da je otkazao sve zakazane programe i događaje.
Britanskom savetu u Rusiji naređeno da prekine rad
Foto: Pixabay
Britanski savet je institucija koja promoviše britansku kulturu u inostranstvu, a u Moskvi je radila od 1959. godine.
 
Rusija je prošle nedelje saopštila da proteruje 23 britanskih diplomata, kao odgovor na prethodno proterivanje 23 ruskih diplomata iz Britanije. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je britanskim diplomatama naredilo da napuste Rusiju u roku od nedelju dana i istaklo da ruska vlada može da preduzme dalje mere ako Britanija bude preduzela još neki neprijateljski korak prema Rusiji.
 
Ruska vlada tada je odlučila i da zatvori Britanski savet u Rusiji, kao i britanski konzulat u Sankt Peterburgu.
 
Britanska premijerka Tereza Mej prethodno je donela odluku o proterivanju 23 ruskih diplomata iz Britanije, a britansko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je ruskog predsednika Vladimira Putina da je lično naredio trovanje kontrašpijuna Sergeja Skriplja u Britaniji, što je Putinov portparol negirao.
 
Skripalj i njegova ćerka Julija i dalje se nalaze u kritičnom stanju posle trovanja nervnim agensom, 4. marta.
  • 000+7 je 007

    22.03.2018 19:37
    Ameri se tuku sa rusima preko britanskih ledja. Lepo, lepo...ajmo još špijunskih filmova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet