Ponovo odvojene komemoracije u Jasenovcu

Ni ove godine neće biti jedinstvene komemoracije u Hrvatskoj u znak sećanja na žrtve logora Jasenovac, kao što nije bilo ni prethodne dve godine.
To je potvrdio predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin, a pitanje koliko će se komemoracija održati ostaje otvoreno.
 
"Juče smo na našem Izvršnom odboru analizirali šta se promenilo do danas u odnosu na prošlu godinu i došli smo do zaključka da se nije promenilo ništa. Naprotiv, još je i gore. Ako Vlada prihvati preporuke Veća za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima, to će samo doneti nove probleme, u društvu će se otvoriti nove polemike, novi sukobi", rekao je Habulin.
 
Dodao je da mu je žao što se podele nastavljaju i ove godine, međutim, kako kaže, najpre se moraju stvoriti neke pretpostavke za zajedničko bolje sutra.
  • E budala

    05.04.2018 14:37
    @Mirko

    Za pocetak se priseti pokolja i progona koje su smrdi pocinili devedesetih. A ne smrdeti o proslosti koja je skoro pre sto godina osramotila hrvatski narod.
  • Mirko

    04.04.2018 23:45
    Genocid
    Za početaka bi Srbija trebala od Hrvatske, da zatraži uz maksimalnu logističku podršku, priznanje ustaškog genocida u NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.