Brz internet postaje univerzalno pravo svakog Slovenca, mora biti dostupan svima i svuda

Svako selo u Sloveniji dobiće pravo priključka na internet širokog pojasa minimalne brzine prenosa podataka od 10 Mbit/sekundi, a pravo će početi da se primenjuje od kraja juna ove godine, objavila je u utorak slovenska državna Agencija za telekomunikacijske usluge.
Brz internet postaje univerzalno pravo svakog Slovenca, mora biti dostupan svima i svuda
Foto: Pixabay
Reč je o tome da će pravo priključka na internet širokog pojasa prvi put biti uključeno na listu "univerzalnih" komunikacijskih usluga koje moraju biti pristupačne svim konačnim korisnicima.
 
Time će se pravo na internet širokog pojasa staviti u paket prava na osnovne telekomunikacijske usluge, kao što su pravo na priključivanje na fiksnu telefonsku mrežu ili pravo na telefonsku govornicu u svakom naselju.
 
Procenjuje se da je u Sloveniji još uvek oko 4.600 domaćinstava koja ne mogu da dobiju pristup internetu širokog pojasa.
 
Slovenija će ovom odlukom postati šesta država u Evropi koja pravo na internet širokog pojasa uvodi kao univerzalno pravo.
  • Osoba M

    18.04.2018 08:42
    Lideri u regionu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.