SAD pozivaju novog kubanskog predsednika da "okonča represiju"

Američke vlasti pozvale su novog predsednika Kube Migela Dijasa Kanela da okonča "represiju" na ostrvu, osuđujući "nedemokratsku tranziciju vlasti" u toj zemlji.
"Razočarani smo što je kubanska vlada izabrala da ućutka nezavisne glasove, zadrži svoj represivni monopol moći i ne dozvoli svom narodu slobodne fer i mirne izbore", rekla je portparolka američkog Ministarstva inostranih poslova Heder Noert (Heather Nauert).
 
Dijas Kanel izabran je za naslednika kubanskog predsednika Raula Kastra, čime se okončava gotovo šest decenija vlasti braće Fidela i Raula Kastra u toj zemlji.
  • Мунгос

    21.04.2018 07:06
    Требало би Куба да пошаље некога у Србију. Да се обучи како се врши Демократска транзиција.
    Или нека им Амери у пракси покажу како се то ради.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.