NATO negira zdravstvene rizike zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom

Osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika, rekli su iz NATO povodom predloga predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da se formira komisija za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine.
Kako je prenela N1, NATO se bavio uticajem osiromašenog uranijuma pre 19 godina, kada je formiran poseban komitet.
 
"Komitet je, na osnovu nezavisnih dokaza, došao do zaključka da osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika. Program UN za životnu sredinu u svom izveštaju iz 2001. godine isto tako je zaključio da lokacije sa osiromašenim uranijumom nisu značajne po pitanju rizika po zdravlje ljudi. To su naučne činjenice", naveo je NATO u odgovoru N1.
 
Gojković je danas Skupštini Srbije uputila Predlog o obrazovanju komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje gradjana i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice izazvane upotrebom projektila sa osiromašenim uranijumom.
  • Sever Srbije

    05.05.2018 14:41
    malo morgen
    Kud tebe ne potrefi jedna milosrdna od dobrocinitelja!
  • Обсервер

    05.05.2018 11:29
    Витамини
    Ма даа, то су све биле Витаминске бомбе и ракете, пуне свих витамина, потребних за раст и развој ! Па колико треба да вам платимо за витамине, послате од Милосрдног анђела ? Добротвори наши, нећемо вам никад заборавити ваше милосрђе !
  • preporuka

    05.05.2018 11:04
    Ako vas zanima kolika je i gde radijacija imate to online
    https://www.uradmonitor.com/

    Zumirajte na Evropu i Srbiju, pa onda skoknite do Japana i uporedite nivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.