Poznati kuvar Entoni Borden izvršio samoubistvo

Poznati, višestruko nagrađivani kuvar i pisac Entoni Borden izvršio je samoubistvo, potvrdili su njegovi saradnici.
Borden je imao 61 godinu.
 
Boravio je u Francuskoj, gde je radio na novoj epizodi svog nagrađivanog serijala "Parts Unknown". Njegov blizak prijatelj pronašao ga je u petak ujutru u hotelskoj sobi. 
 
Borden je bio poznat po svojim reportažama iz raznih delova sveta. Bio je i aktivista za prava radnika.
 
Kroz svoje knjige i TV serijale, Borden je predstavio skoro svaki kutak Zemlje. Strastveni putnik osvojio je svaku nagradu koja se deli u industriji za doprinos razvoju ove vrste novinarstva.
 
"S velikom tugom obaveštavamo vas da je premino naš dragi prijatelj i kolega. Njegova ljubav prema dobroj avanturi, stvaranju novih prijateljstava, dobroj hrani i kvalitetnom piću i priče kazane kroz putovanja činile su ga jedinstvenim. Njegov talenat iznova nas je oduševljavao i veoma će nam nedostajati. Naše misli su sa njegovom porodicom u ovom teškom trenutku", poručio je menadžment poznatog kuvara. 
 
Borden se lansirao među zvezda zahvaljujući članku koji je 1999. godine izašao u Njujorkeru, "Nemojte ništa pojesti dok ovo ne pročitate". Ovaj članak pretvorio se ubrzo u bestselera u svetskim knjižarama. Ubrzo je na Travel Channel započeo svoju autorsku kulinarsku emisiju.
 
Bio je jedno od zaštitnih lica CNN-a. Jedanaesta sezona njegovog serijala reportaža "Parts Unknown" počela je da se emituje na CNN-u u maju.
  • Orwell Vegan

    09.06.2018 21:49
    @Nauka > vegani
    Osim jednog bezveznog, treba da procitate mnogo vise istrazivanja ozbiljnije prirode. Isto bi dobro bilo da vise saznate o ljudskom sistemu za varenje i da sve to uporedite sa zivotinjama mesozderima. Nakon svega toga mozemo da se preganjamo koliko vas volja. Usput pogledajte sta se desava u klanicama, nije valjda da imate pravo da brutalno uzimate zivote zato sto ne mozete da prezivite sa 300 000 vrsta voca i povrca na planeti.
  • Laka mu...

    09.06.2018 21:23
    Njiegov život, sva ta putovanja, bogatstvo doživljaja, sve je to ličilo na bajku.
    Ali, to je po svoj prilici bio samo beg od nečeg teškog i velikog, što ga je na kraju slomilo.
    Nije uvek sve onako kako izgleda...
    Sada je rešio sve probleme, smirio se. Neka mu je laka...
  • Nauka > vegani

    09.06.2018 13:22
    @Orwell Vegan
    Ljudi su omnivori, jedu i biljke i meso jer nam je takav metabolizam, evolucija nam je pospesena i mozak se najvise razvio u trenutku dodavanja mesa u ishranu, ali dzabe to pricati nekome ko istu usporava vracajuci se na ishranu pre otkrica vatre... To su bioloska i antropoloska fakta, get over it.
    A Bordenove emisije su bile odlicne i zanimljive, velika steta je njegov prerani odlazak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.