Izrael gađao pozicije Hamasa u odgovoru na projektile iz Gaze

Izraelski borbeni avioni gadjali su danas 25 pozicija Hamasa u pojasu Gaze pošto su palestinski ekstremisti ispalili desetine raketa i minobacačkih projketila na jug Izraela, saopštila je izraelska vojska.
Oko 45 raketa i minobacačkih projektila ispaljeno je na Izrael rano jutros, navela je vojska i dodala da je sedam presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola", a najmanje tri su pale u Gazu.
 
Neke rakete su eksplodirale u Izraelu, pričinivši štetu. Žrtava nije bilo ni u Izraelu, ni u Gazi.
 
Portparol Hamasa, islamske ekstremističke organizacije koja vlada Gazom, Favzi Bahrum pohvalio je napade na Izrael, ali nije preuzeo odgovornost za njih.
 
Palestinskom napadu prethodio je udar izraelske vojske na infrastrukturu Hamasa u odgovoru na balone sa zapaljivim materijalom puštenim iz Gaze u Izrael, navela je izraelska vojska. Takvi baloni i zmajevi su izazvali požare i pričinili veliku štetu na jugu Izraela, uništili šume, spalili useve i ubili divlje životinje i stoku.
 
Razmena vatre rano jutros bila je najveća eskalacija nasilja izmedju dve strane posle više nedelja.
 
Jedan minobacački projektil je eksplodirao pored izraelskog vrtića, a izraelska policija je saopštila da je jedinica za razminiranje uništila raketu koja je pala u naseljeno područje. Danas popodne je jedan izralelski avion ispalio pucnje upozorenja na grupu Palestinaca koji su puštali balone sa zapaljivim bombama na jug Izraela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet