Mađarska usvojila paket zakona poznat kao "Stop Soros"

Mađarski parlament usvojio je danas paket zakona poznat kao "Stop Soros", kojim se kažnjava svaka podrška nelegalnoj migraciji.
Mađarska usvojila paket zakona poznat kao "Stop Soros"
Foto: Pixabay
Zakoni su naročito usmereni protiv organizacija koje finansira američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soros.
 
Usvojene su i izmene Krivičnog zakona kojima se kažnjavaju osobe ili organizacije koje "olakšavaju ilegalnu migraciju" ili pomažu u postupku prijave za azil migranata koji dolaze iz bezbednih zemalja. 
 
Svaka finansijska podrška ilegalnoj migraciji, sticanje finansijske dobiti iz nje ili preduzimanje takvih aktivnosti u rasponu osam kilometara od granice, kazniće se jednogodišnjom zatvorskom kaznom. Takođe, nadzor granice, prikupljanje ili distribuiranje informacija, postavljanje ili organizovanje mreže pomoći isto će se smatrati organizacijom migracija.
 
Parlament je istovremeno usvojio i Zakon o izbeglicama, prema kojem će se odbaciti svi zahtevi za azil osoba koje dolaze iz bezbednoh zemalja.
 
Kako se tvrdi, usvojeni paket zakona je u skladu sa Ženevskom konvencijom koja podrazumeva zaštiti svih koji dolaze iz zemalja u kojima su im ugrožene sloboda ili život. Za zakone je glasalo 160 poslanika, dok je 18 bilo protiv.
  • Šta

    21.06.2018 10:01
    reći
    Šta reći osim fašistička vlada, nažalost nije jedina u Evropi.
  • Kuglager

    21.06.2018 07:44
    Živ se ispričah sa jednim Mađarom iz okolne Pešte pre par nedelja dok sam bio tamo. Razlike između Mađarske i Srbije su samo u nijansama pošto kod njih nije na vlasti jedna banda lopina 30 godina kao kod nas.
    Fašizam, maloumlje, estrada, zaglupljenost, korupcija, kriminal .....

    .... sve kao i u Srbiji sa malo više šlifa.
  • /

    20.06.2018 22:15
    /
    ahaaa
    samo ne ljutite orbana da ne bi trazio vojvodinu
    sada su vam madjari dobri

    kako vas je lako procitati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.