VIDEO: Tužba zbog drogiranja dece imigranata koja su odvajana od roditelja

Deca imigranata, odvojena od roditelja, prisilno su dobijala širok spektar psihotropnih lekova, koji utiču na mentalne funkcije, navodi se u tužbi Centra za ljudska prava u Los Anđelesu.
Ta deca uzeta su od roditelja imigranata i bila su smeštena u skloništima za mlade koje je osnovala američka vlada. Razlog davanja tih droga je, kako je objašnjeno, da se lakše nose sa traumama nakon što su ih američke vlasti zatvorile i odvojile od roditelja.
 
U tužbi je navedeno da su deca držana u objektima poput Šiloh centra u Teksasu i "gotovo sigurno" dobijala droge bez obzira na njihovo stanje i bez saglasnosti roditelja. 
 
"Ukoliko ste u Šiloh centru, gotovo je sigurno da ste na tim lekovima", rekao je jedan od advokata Centra. 
 
Tužba je zasnovana na svedočenju dece koja su navodila da su dobijala injekcije kada su odbijala da uzmu lek, ali i roditelja koji tvrde da nisu pitani za saglasnost da njihova deca uzimaju lekove za anksioznost. Uzimanje različitih psihotropnih lekova u isto vreme može ozbiljno da naškodi deci, navodi se u tužbi i ističe potreba za nadzorom kako bi se sprečila upotreba lekova. 
 
Podsetimo, anti-imigraciona politika američkog predsednika Donalda Trampa zbog koje je na hiljade dece ostalo zarobljeno u kampusima bez roditelja imigranata zabrinula je svet. Slike uplakane dece iza rešetaka obišle su svet, a suočen sa sve većim kritikama i na domaćem terenu Tramp je juče doneo odluku da se deca više ne odvajaju od roditelja.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.