Tramp potpisao uredbu o držanju porodica na okupu

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.
Tramp je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene da prelaze granicu nelegalno. Cilj uredbe je da se porodice drže na okupu dok su u pritvoru, da se ubrzaju njihovi slučajevi i da se od Ministarstva odbrane zatraži da pomogne da se pronađe smeštaj za porodice.
 
"Reč je o tome da se porodice drže na okupu dok istovremeno osiguravamo da imamo veoma snažnu, veoma jaku granicu", rekao je Tramp novinarima kada je potpisao uredbu. Predsednik SAD rekao je da ne voli prizor gde se deca odvajaju od svojih porodica.
 
Problem razdvajanja imigrantskih porodica na južnoj američkoj granici izazvao je gnev kako u SAD, tako i u drugim zemljama. Video-snimci dece u kavezima i snimak dece koja plaču razgnevili su mnoge u SAD, od krugova sveštenstva do uticajnih poslovnih lidera, ali su izazvali osudu i u drugim zemljama.
 
Predstavnički dom treba sutra da glasa, kako je najavljeno, o dva predloga zakona usmerenih na zaustavljanja prakse razdvajanja porodica i rešavanja drugih imigrantskih pitanja, ali Republikanci kažu da nisu sigurni da li će ijedna mera imati dovoljno podrške da bi bila usvojena.
  • magla

    21.06.2018 10:08
    novinarima
    Ovo je čista magla za novinare i javnost, jer se roditeljima dece sudi za krivično delo ne zakonitog prelaska granice SAD (proces može da traje od 60 do godinu dana, pa i više), na osnovu drugog Zakona SAD, deca u tom slučaju sa roditeljima mogu da ostanu maksimalno 21 dan u detenciji. Šta se dešava 22 dana, opet ih otimaju od roditelja i bacaju u kaveze.

    I što je najgore, kad se sve završi kako da pronađeš svoje dete, UŽAS-Nacisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet