Nemačka, Malta i Francuska preuzimaju deo migranata koje Italija ne želi

Nemačka vlada saopštila je da će preuzeti 50 migranata spasenih sa ribarskog broda u Mediteranu.
"S obzirom na trenutne razgovore o većoj bilateralnoj saradnji po pitanju azila, Nemačka je spremna da preuzme 50 osoba", navodi se u saopštenju nemačke Vlade.
 
Ranije danas italijanski premijer Đuzepe Konti saopštio je da su se Malta i Francuska složile da preuzmu 100 od 450 migranata spasenih sa jednog ribarskog broda u Mediteranu, navodeći da su te dve zemlje na taj način odgovorile na njegov zahtev upućen svim članicama EU da "podele teret migranata".
 
Istovremeno, on je objavio i pismo upućeno Evropskoj komisiji u kome zahteva od drugih evropskih zemalja da ispune svoja obećanja i pomognu Italiji da se izbori sa prilivom migranata.
 
U petak je u Mediteranu pronađen ribarski brod sa 450 migranata koji je izazvao novi spor Italije i Malte, jer je Malta tvrdila da je brod u italijanskim vodama, dok je Italija smatrala da je u vodama Malte i da bi ona trebalo da se postara za njega. U subotu, Italija je migrante prebacila sa ribarskog na dva manja broda Obalske straže, ali je odbijala da im dozvoli ulazak u zemlju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.