Piloti Er Čajne otpušteni zbog korišćenja e-cigareta na letu

Kina je oduzela dozvole dvojici pilota kompanije Er Čajna nakon što su zbog korišćenja e-cigareta morali prisilno da slete, prenosi BBC.
Piloti Er Čajne otpušteni zbog korišćenja e-cigareta na letu
Foto: Pixabay
Putnički avion na letu iz Hong Konga do Daliana morao je da se spusti s više od 6.500 metara visine zbog naglog gubitka pritiska u kabini. Istražitelji smatraju da je uzrok tome e-cigareta koju je koristio jedan od pilota.
 
Agencija za civilno vazduhoplovstvo kaznila je aviokompaniju i ukinula 10 odsto njenih letova s modelom aviona Boing 737. Er Čajna će takođe tri meseca biti pod bezbednosnim nadzorom.
 
Problemi na letu dogodili su se kada je pilot koji je koristio e-cigaretu pokušao da ugasi ventilaciju kako bi sprečio prodiranje dima u putnički deo. Greškom je isključio klimatizaciju što je uzrokovalo pad nivoa kiseonika u kabini.
 
Zbog vanredne situacije, spustile su se maske za kiseonik, pa su piloti bili prisiljeni naglo da spuste avion.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet