Nevreme zahvatilo Hrvatsku, najjače između Hvara i Korčule

Pojedine delove Hrvatske danas je zahvatilo nevreme, a najjače je bilo između Hvara i Korčule gde je pala znatna količina kiše, uz olujne udare vetra.
Nevreme sa obilnom kišom poslepodne je zahvatilo i delove Međimurja, dok je u Orehovici za desetak minuta palo više od 50 litara po metru kvadratnom.
 
Na istoku Istre od popodneva su intenzivnije padavine i grmljavina, a silovit nalet kiše pogodio je Labin i istočnu Labinštinu.
 
Nevreme, koje je prvo zahvatilo severni Jadran, proširilo se i na područje srednje Dalmacije. Zadarsko područje je pogodilo snažno grmljavinsko nevreme, kada je palo oko 30 litara kiše po metru kvadratnom.
 
Poplavljene su ulice, dvorišta i podrumi, a spasavane su jahte i brodovi, prenose hrvatski mediji.
 
Kod uvale Zvirje na Braču izbio je požar, a u akciju gašenja danas su upućena dva kanadera Oružanih snaga Hrvatske.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet