Danska podiže ogradu na granici s Nemačkom

Danska će podići 70 kilometara dugačku ogradu na granici s Nemačkom da spreči ulazak veprova, kako bi sprečila širenje afričke svinjske groznice, koja može ugroziti proizvodnju mesa u toj zemlji.
Danska podiže ogradu na granici s Nemačkom
Foto: Pixabay
Danska agencija za zaštitu životne sredine saopštila je da je odobrila plan za ogradu koja će biti visoka do 1,5 metara. Podizanje ograde počeće sledeće godine.
 
Poslanici danskog parlamenta odobrili su podizanje ograde za zaustavljanje afričke svinjske groznice, koja je u Evropskoj uniji zabeležena uglavnom u baltičkim zemljama, Poljskoj i Rumuniji. 
 
Ministar za životnu sredinu Jakob Eleman-Jensen rekao je ranije da bi zbog širenja bolesti izvoz danske svinjetine u zemlje van Evropske unije, vredan 1,5 milijardi evra godišnje, mogao biti ugrožen. Za razliku od svinjskog gripa, afrička svinjska groznica ne utiče na ljude.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet